Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Stel je voor, je bent onderweg met de auto en krijgt pech. Heel vervelend natuurlijk. Het kan een hoop stress opleveren als je opeens langs de kant van de weg staat, helemaal als je alleen bent of juist als je met je kinderen onderweg bent naar jullie vakantiebestemming. Maar wat moet je precies doen als je pech krijgt? Wij geven je een aantal tips in deze blog.

Onze pechhulp centrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week telefonisch bereikbaar. Het oproepen van de pechhulp centrale is kosteloos voor huurders van Diks, mits je niet stil bent komen te staan door eigen schuld, denk daarbij aan een lege accu doordat de lichten hebben aangestaan tijdens langdurig parkeren, etc.

24 uur per dag, 7 dagen per week hulp bij pech onderweg.

Zet je auto op een veilige plek stil


Allereerst is het belangrijk dat je de auto op een veilige plek stil zet. Rijd je op de snelweg? Dan kun je, als dat mogelijk is, het beste nog naar een benzinestation of bijvoorbeeld een parkeerplaats langs de snelweg rijden. Lukt dit niet meer? Zet je auto dan op de vluchtstrook stil. Als je niet op de snelweg rijdt, raden we je aan om je auto zo ver mogelijk naar rechts stil te zetten. Is er een berm langs de weg? Zet de auto dan daar neer.

Zet de auto uit en draai de wielen


Het is belangrijk om de auto uit te zetten. Dit onthouden veel mensen, maar wat een hoop mensen niet weten is om de wielen van de auto naar rechts te draaien. Wanneer je de wielen van de auto naar rechts draait, kan deze niet terug de weg op rijden als het voertuig van achteren wordt aangereden door een ander voertuig.

Laat anderen zien dat je pech hebt


Het is heel normaal om even in de stress te schieten als je pech hebt, maar onthoud dat jouw veiligheid, die van je medereizigers en andere bestuurders voorop staat. Zorg er daarom voor dat iedereen ziet dat je met pech langs de kant van de weg staat. Zet de alarmlichten van je auto aan en zet een gevarendriehoek neer. De gevarendriehoek dien je op 30 meter van de auto te plaatsen.

Verlaat de auto veilig


Zodra de auto aan de kant staat, moeten jij en andere inzittenden de auto verlaten. Uiteraard moet je overwegen of dit de veiligste optie is, maar dit is in de meeste gevallen wel zo. Mocht het gebeuren dat een andere auto jouw stilstaande auto raakt, dan wil je er natuurlijk niet in zitten. Verlaat de auto daarom zodra deze stilstaat en doe dit op een veilige manier. Laat iedereen aan de rechterzijde van de auto uitstappen en ga achter de vangrail of in de berm staan.

Neem contact op met pechhulp


Als iedereen de auto veilig verlaten heeft, de alarmlichten aan staan en je het gevarendriehoek hebt neergezet, kun je hulp inschakelen. Wie je moet bellen, is afhankelijk van de situatie. Ben je met je eigen auto op pad? Dan kun je in de meeste gevallen via je autodealer of de leasemaatschappij pechhulp krijgen. Ook kun je altijd bij de ANWB Wegenwacht terecht. Als je een auto huurt bij Diks Autoverhuur, kun je 24/7 contact opnemen met onze pechhulp via: +31 (0)20 224 0406. Je vindt dit telefoonnummer ook terug op de sleutelhanger van het huurvoertuig. Onze pechhulp helpt je snel weer veilig de weg op; ook in het buitenland!

Reacties