Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Wat moet je doen als je met een huurauto naar Marokko gaat?

Voordat je afreist naar Marokko met een huurauto van Diks moet je ervoor zorgen dat de volgende documenten in orde zijn:

Gelegaliseerd voertuigdocument (machtiging)

Diks Autoverhuur stelt een voertuigdocument (machtiging) op die aantoont dat je met het voertuig naar Marokko mag reizen. Dit document moet gelegaliseerd en goedgekeurd worden door de KVK, rechtbank en Gemeente.

De kosten voor het opstellen van dit document bedragen € 45,- en het legaliseren en goedkeuren van het document neemt in totaal 5 tot 10 werkdagen in beslag.

  1. Kamer van Koophandel (KVK)
  2. Het laten legaliseren van het document bij de KVK kan zowel digitaal als per post. Kijk voor meer informatie op: Legalisatie en certificering documenten bij de KVK.

  3. Rechtbank
  4. Vervolgens ga je met het door de KVK gelegaliseerde document naar een rechtbank. Zij voorzien het document dan van apostille (een stempel die de rechtsgeldigheid van het document bevestigt).

  5. Gemeente
  6. Aansluitend moet ook de Gemeente een stempel op het document zetten. Dit kan gedaan worden bij elk stadsloket.

Verblijfsvergunning of identiteitskaart

Naast de juiste voertuigdocumenten dien je ook in het bezit te zijn van een geldige identiteitskaart of verblijfsvergunning.

Huurcontract op naam van de persoon die de auto invoert

Als laatste is het van belang dat de hoofdhuurder overeenkomt met de persoon die het voertuig invoert. Alle documenten dienen dus op dezelfde naam te staan.

Enkel op vertoon van de juiste documenten wordt je met het huurvoertuig toegelaten in Marokko. Daarom is het van belang dat je alles op tijd regelt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Meer informatie nodig?

Heb je een vraag over het bovenstaande of wil je meer informatie? Neem dan even telefonisch contact met ons op.

Strand in Marokko met boten en woningen.