Even geduld alstublieft, we zoeken passend vervoer met de juiste prijs voor u.

Loading
×

Heb jij een bijbaan als taxichauffeur voor de kinderen? Van hockey naar dansles en van opa en oma naar het bos met een natte hond op de achterbank? Dan kunnen wij wel raden hoe het interieur van jouw auto eruit ziet. Maar het schoonmaken van je auto-interieur is vast niet je meest favoriete schoonmaakklus. Maar hé, welke schoonmaakklus is nu wel écht leuk? Helaas kunnen wij het schoonmaken van je auto niet leuker maken, maar wel makkelijker!


Daarom heeft Diks een stappenplan voor je uitgewerkt dat je helpt jouw bak binnen no time weer spic en span te maken. Zo kun jij snel weer de blits uithangen bij je vrienden en familie.

Diks Autoverhuur medewerker maakt auto schoon met stofzuiger.

Stap 1: Alle rommel de (auto)deur uit!


Lege Mcdonald's zakken, 101 leesbrillen, zakdoeken, bananenschillen, lege kauwgomverpakkingen, mandarijnen en meer. Wij kijken er niet meer van op. Maar een grondige interieur schoonmaak begint toch echt met het verwijderen van al deze rommel. Dus pak een vuilniszak en graaien maar.

Stap 2: Een fris dashboard en middenconsole


Je zit er iedere rit aan met je handen: je stuur, radio knoppen, navigatie-scherm, ‘pookje’. Op al deze plekken verzamelen zich een hoop bacteriën, vieze vingerafdrukken en stof. Ga grondig te werk en haal eerst het stof tussen alle knopjes, gleufjes en gaatjes vandaan met een zachte borstel. Gebruik dan een kunststof reiniger, auto shampoo of ander speciaal interieur-reinigingsmiddel en maak je dashboard en console schoon met behulp van een zachte microvezeldoek. De viezigheid die hierbij ‘vrij’ of op de grond komt, kun je straks gewoon opzuigen. Last van plakkende kauwgom? Er bestaat ook kauwgomverwijderaar, enorm effectief en het scheelt een hoop gepeuter.

Stap 3: Schitterende autoruiten


Herken jij dit? Je autoruiten zijn flink beslagen en je hebt enorme haast, dus maak je ze snel even schoon met je handen? Dan herken je ook vast die lelijke vegen aan de binnenkant van je ruiten. Je maakt het makkelijk schoon met een speciale autoruitenreiniger. Geen ruitenreiniger in huis? Dan kun je ook een lauwwarm sopje met een scheutje afwasmiddel gebruiken. Bij echte vette ramen gebruik je een scheutje citroenzuur. Gebruik een pluisvrije zeem en maak na de schoonmaak de ruiten goed droog.

Stap 4: Bekleding en portieren


Bij de bekleding kun je stof en andere viezigheid het beste opzuigen. Bij leren bekleding kan een doekje al vaak helpen. Heb je echt last van vlekken, dan zul je toch echt gebruik moeten maken van een speciaal reinigingsmiddel voor stof of leer, afhankelijk van het materiaal. Deze middelen verhelpen ook vervelende geurtjes. Leer heeft meer bescherming nodig dan een stoffen bekleding. Daarom kun je ook een leercreme of lederverzorging gebruiken. Laat je hierin adviseren door een auto-specialist. De portieren kun je op dezelfde manier schoonmaken als je dashboard en middenconsole. Of je nu een bestelbus of personenauto schoonmaakt; schone bekleding maakt een enorm verschil!

Stap 5: Vloerbekleding en bagageruimte


De stofzuiger is je beste vriend, ook in de auto. De grootste rommel laat je immers toch echt verdwijnen met een stofzuiger. Je auto voelt (en is) gelijk een stuk schoner. Je kunt de stofzuiger uit de meterkast gebruiken of een stofzuiger bij de wasstraat. Die laatste zijn vaak nog een stukje sterker. Haal voordat je begint de automatten eruit en klop deze flink uit. Hier blijft vaak een hoop viezigheid in/achter zitten. Neem daarna de vloerbekleding mee, de matten, en vergeet de bagageruimte niet. Voor de kleine, moeilijke hoekjes in de auto kun je een zachte borstel gebruiken. Een oude tandenborstel wil ook nog wel eens helpen. Om dit soort hoekjes met de stofzuiger te kunnen bereiken, kun je de hulpstukken van de stofzuiger gebruiken.

Stap 6: De puntjes op de i


Heb jij last van nare geurtjes in de auto? Probeer er dan eerst achter te komen waar deze geuren vandaan komen. Misschien liggen er ergens nog etensresten, wellicht is het de bekleding of misschien is het interieurfilter aan vervanging toe. Er bestaan speciale geurverwijderaars die een hoop vieze geurtjes kunnen neutraliseren. Die kun je gebruiken als je weet waar de oorzaak ‘m in zit, bijvoorbeeld op je bekleding. Onze tip van de week: gebruik een autoparfum. Dit is enorm hip en doet je auto heerlijk geuren. Je hebt autoparfum in allerlei heerlijke geuren, van mannelijk en vrouwelijke geuren, tot bloemige en hammam-geuren.


Voor het schoonmaken van je auto interieur hoef je geen pro te zijn. Door bovenstaand stappenplan te volgen, rij jij snel en makkelijk weer lekker fris de straat door. Heb je er echt geen kracht voor. We get it. Gelukkig kun je voor een paar tientjes je eigen auto ook professioneel laten uitreinigen, van binnen en buiten. Voor de echte diehards: wij geloven in jullie.

Reacties